Лагерът на компресора е едно от най-слабите места на климатичната система. При запалване на двигателя, лагерът на компресора се върти постоянно, независимо от това че климатика не е включен и успешно се износва дори и зимата, когато за климатика дори и не се сещате.

Всичко започва с лек шум от към двигателният отсек. Той може да се проявява при загрят двигател или при студен. Когато лагерът се износи прекомерно, шумът става силен и непрекъснат, но неизбежно започва и да се загрява, което води до прегаряне на осевото уплътнение и лаковото покритие на ел. бобината на компресора. Най-неприятното е когато лагерът блокира - в този случай освен че се къса ремъка, лагерът превърта в леглото на компресора и в някои случаи се налага подмяна на предното тяло на компресора.

Практиката показва,че колкото повече шуми лагера, толкова повече нараства стойността на ремонта. При смяната на лагера на компресора като начало се изтегля фреона от системата с помощта на машината за рециркулация, след което се демонтира компресора от двигателя. С помощта на специална скоба се демонтира шайбата от компресора, на преса се сваля лагера от шайбата, след което се запресова новият лагер задължително с преса (а не с чук). Всичко се събира по обратния ред.

Контакт с нас

АДРЕС СОФИЯ ,бул.акад.Стефан Младенов с/у №54

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 0884/700006

Следвай ни: